Λεμεσός

Λεμεσιανό Καρναβάλι 2020: Μέρες, ώρες και διαδρομές των παρελάσεων

Η Λεμεσός, η πόλη της διασκέδασης και του ξέφρενου γλεντιού, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στις καρναβαλίστικες παρελάσεις της

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις παρελάσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενη χρονιά σε αριθμό συμμετοχής. Η πόλη της διασκέδασης και του ξέφρενου γλεντιού ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στις καρναβαλίστικες παρελάσεις της, με τις προετοιμασίες των διοργανωτών και των ομάδων καρναβαλιστών να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Φέτος, οι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν την τιμητική τους, αφού για πρώτη φορά της παιδικής παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020, Λεμέσιος Μαχαραγιάς, με το εντυπωσιακό άρμα του. Το καρναβάλι της Λεμεσού θα κορυφωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 ομάδες καρναβαλιστών.

Η Παιδική Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:30 π.μ., στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Η παρέλαση θα αρχίσει από τα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου και θα σταματήσει στο δεύτερο χώρο στάθμευσης του Μόλου, κάτω από την καφετέρια ‘Red’. Στις 12.30 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση με παιδικά και καρναβαλίστικα τραγούδια από DJ στη πλατεία του Παλίου Λιμανιού.

Η Μεγάλη Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, στις 1:00 μ.μ., στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ της Λεμεσού. Η παρέλαση θα αρχίσει από τον κυκλοφοριακό κόμβο του Αγίου Νικολάου και θα σταματήσει στα φώτα τροχαίας των Πολεμιδιών (Fairways). Στις 9.00 μ.μ. θα ακολουθήσει υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από πολύ νωρίς, στις 8.30 π.μ., από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Στις 9.00 μ.μ. θα ακολουθήσει υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού.

Limassol Carnival 2018
Φωτογραφία από την καρναβαλίστικη παρέλαση του 2018 στη Λεμεσό. [Photo Credits: SKYART]

Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση

  • Ημερομηνία και ώρα: 23 Φεβρουαρίου 2020, 11:30 π.μ.
  • Εκκίνηση: Φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.
  • Κατάληξη: Δεύτερος χώρος στάθμευσης του Μόλου, κάτω από την καφετέρια ‘Red’

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση

  • Ημερομηνία και ώρα: 1 Μαρτίου 2020, 1:00 π.μ.
  • Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός κόμβος Αγίου Νικολάου, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’
  • Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

Τηλεοπτική μετάδοση

Όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ‘ΡΙΚ 1’ και το δορυφορικό πρόγραμμα ‘ΡΙΚ Sat’, καθώς επίσης μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα cybc.com.cy/live-tv.

[ Μάθε όλα τα νέα για το Λεμεσιάνο Καρναβάλι 2020 εδώ. ]

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close