Πρώτος σε σταυρούς ο Λουκάς Φουρλάς

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των έξι μελών της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδείχθηκε ο Λουκάς Φουρλάς.

Ο 48χρονος δημοσιογράφος και αριστίδην υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) εξασφάλισε 43.156 ψήφους και έλαβε θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πενταετία 2019-2024.

Μετά από αυτή τη θριαμβευτική νίκη, ο Λουκάς Φουρλάς γίνεται ο δεύτερος Κύπριος δημοσιογράφος που λαμβάνει θέση στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Ο πρώτος δημοσιογράφος Ευρωβουλευτής ήταν ο Τάκης Χατζηγεωργίου, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΑΚΕΛ για δύο θητείες (2009-2014 και 2014-2019).

Λίγα λόγια για τον Λουκά Φουρλά

O Λουκάς Φουρλάς γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1970 στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορία και Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε με υποτροφία το 2006 μαθήματα διερευνητικής δημοσιογραφίας και κάλυψης διεθνών κρίσεων στα πανεπιστήμια Columbia και Georges Washington στις ΗΠΑ.

Εργάστηκε για 23 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής επικαιρικών εκπομπών και κεντρικών δελτίων ειδήσεων στην κρατική και στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ είχε συνεργασία και με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.

Για 7 χρόνια παρουσίαζε τη βραβευμένη από το κοινό εκπομπή Έχεις Μέσον η οποία έδινε καθημερινά δημόσιο βήμα στους πολίτες.

Ήταν εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Ιωάννη Κασουλίδη, στις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Πρεσβευτής φιλανθρωπίας του Ιδρύματος «Ελπίδα» και εμπνευστής της Πρωτοβουλίας «Κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας Μικρούς Ήρωες».

Εκπρόσωπος τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2017 μέχρι το 2019.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com