Πολιτική

Λ. Φουρλάς: Συρία 2019, Κύπρος 1974, ο θύτης παραμένει ο ίδιος

Ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λουκάς Φουρλάς, επέκρινε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην εισβολή της Τουρκίας, τόσο στη Συρία, όσο και στην Κύπρο.

Σε παρέμβαση του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, ο κ. Φουρλάς είπε ότι πριν από 45 χρόνια η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και η διεθνής κοινότητα σιώπησε, ενώ σήμερα πράττει το ίδιο στα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

«Κλείσαμε τα μάτια μπροστά σε ένα έγκλημα, αφήσαμε τους ανθρώπους που πολέμησαν τον ISIS έρμαιο στα χέρια της Τουρκίας και συζητάμε εδώ σήμερα στην Ευρώπη, εάν και πότε θα πρέπει να πάρουμε μέτρα.», είπε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ.

Ο κ. Φουρλάς υπενθύμισε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι και πριν από 45 χρόνια η Τουρκία ονόμασε «Ειρηνευτική Επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 200.000 πρόσφυγες και αγνοούμενους.

Κι όπως τότε, πριν από 45 χρόνια σιωπήσαμε, η διεθνής κοινότητα σιώπησε και άφησε την Τουρκία να ολοκληρώσει το έγκλημά της στην Κύπρο. Έτσι και σήμερα, (σ.σ. η Ευρώπη) σιωπά και πάλι, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ.

«Συρία 2019, Κύπρος 1974, ο θύτης παραμένει ο ίδιος, παραμένει ατιμώρητος. Οι δικές μας ευθύνες τεράστιες και η Ευρώπη απούσα. Θα μας κρίνει η ιστορία.», κατέληξε ο κ. Φουρλάς.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close