Λουκέτο στο Δημοτικό σχολείο Επισκοπής

Το θέμα ασφάλειας των παιδιών θέτουν επιτακτικά οι οργανωμένοι γονείς στην Επισκοπή.

Dimotiko Ergotaxio

(OnlinEpikairotita) — Κλειστό θα παραμείνει αύριο το δημοτικό σχολείο Επισκοπής, έπειτα από απόφαση του Συνδέσμου Γονέων και του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού.

Το θέμα ασφάλειας των παιδιών θέτουν επιτακτικά οι οργανωμένοι γονείς, αφού αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το σχολείο της Επισκοπής παραμένει σαν εργοτάξιο.

Οι γονείς κάνουν λόγο για «σχολείο ναρκοπέδιο» καθώς, όπως αναφέρουν, εκτός από το γεγονός ότι παραμένει εργοτάξιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.

Οι γονείς καταγγέλλουν επίσης, μέσω του προέδρου του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Ανδρέα Κτώρου, ότι την περασμένη Πέμπτη δύο εκπαιδευτικοί παραλίγο να υποστούν ηλεκτροπληξία.

“Την Πέμπτη συγκεκριμένα είχαμε δύο εκπαιδευτικούς παραλίγο να πάθουν ηλεκτροπληξία, οι τεχνικοί δεν έχουν βρει ακόμη το λάθος” ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, είπε ο κ. Κτώρου.

Πρόσθεσε ότι κατά την γενική συνέλευση την Παρασκευή, οι γονείς, που αριθμούν 550 για 293 παιδιά περίπου, αποφάσισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο και ταυτόχρονα θα κρατήσουν κλειστό το σχολείο “ωσότου δεχτούμε γραπτές διαβεβαιώσεις και για το ηλεκτρικό ρεύμα η οποία είναι η ασφάλεια των παιδιών και για την οικοδομή επιτέλους πρέπει να δοθούν γραπτά χρονοδιαγράμματα”.

Οι γονείς κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει για τρίτο χρόνο εργοτάξιο.

“Το Μάιο του 2018 σε επίσκεψη του στο σχολείο μας ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα παραδοθεί η β’ φάση πριν ανοίξει το σχολείο. Σε τελευταία συνάντηση που είχαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, τον εργολάβο, τη σχολική εφορεία μας βάλανε νέο χρονοδιάγραμμα 7 του Οκτώβρη. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά νομίζω ότι ούτε 7 του Οκτώβρη είναι εφικτό έτσι όπως βλέπω την εικόνα” επισημαίνει ο κ. Κτώρος.

Αύριο από τις επτά μέχρι τις 9 το πρωί μέλη του συνδέσμου γονέων θα βρίσκονται έξω από το δημοτικό σχολείο για να αποτρέψουν τη λειτουργία του.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com