Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια

ΦΩΤΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙΕΙ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ NATURA

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη, στις 03:16 τα ξημερώματα, στην περιοχή Αγριλίτσας και επεκτάθηκε στην πυκνή βλάστηση του πευκοδάσους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν, μέχρι αυτή τη στιγμή, 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού και  το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, με τις φλόγες αυτή την ώρα νακατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκένωση τεσσάρων χωριών.

Εκτός από το Μακρυμάλλη, εκκενώθηκαν το Κοντοδεσπότι, η Πλατάνα και ο Σταυρός.

Περίπου 200 άτομα έχουν απομακρυνθεί ασφαλώς και έχουν μεταφερθεί ως επί το πλείστον σε συγγενικά τους πρόσωπα, σε Χαλκίδα και Ψαχνά.

This slideshow requires JavaScript.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας την Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας της κατάστασης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραθέριζε στην Κρήτη, έχει επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα και επιβλέπει από το Μέγαρο Μαξίμου την τιτάνια επιχείρηση των δυνάμεων.

Στις 18:30 αναμένεται να επισκεφτεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς υπάρχει έντονη οσμή καμμένου ακόμα και στην Αθήνα.

This slideshow requires JavaScript.

Σημ.: Το κείμενο ανανεώνεται με νεότερες πληροφορίες.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com