Σπορ

Η Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς 2020

Η Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και γίνεται η τέταρτη Κύπρια αθλήτρια που θα βρεθεί στο Τόκυο.

Ύστερα από μία αρκετά καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας που διεξήχθη στην Ιαπωνία από τις 18 μέχρι τις 24 Ιουλίου, η νεαρή Κύπρια πρωταθλήτρια πήρε τη μία από τις 10 ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης στην κατηγορία Laser Radial.

Η 16χρονη Ιστιοπλόος από τη Λεμεσό κατέλαβε την 50η θέση στον αγώνα επί συνόλου 111 αθλητριών που συμμετείχαν, ωστόσο οι περισσότερες από τις αθλήτριες που ήταν μπροστά της, εκπροσωπούσαν χώρες που ήδη έχουν εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στα Laser Radial, θα λάβουν μέρος 44 αθλήτριες από ισάριθμες χώρες, και με τις δέκα κάρτες που δόθηκαν στην Ιαπωνία, ήδη εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους οι 33 από αυτές. Οι υπόλοιπες κάρτες θα δοθούν μέσω των Ηπειρωτικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες.

Marilena Makri - Pavlos Kontides
Η Μαριλένα Μακρή και ο Παύλος Κοντίδης είναι πρώτοι δύο αθλητές που εξασφάλισαν πρόκριση για την Κυπριακή Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο. [Photo Credits: Cyprus Olympic Committee]
Αυτή είναι η 2η Ολυμπιακή πρόκριση που εξασφαλίζει η Κυπριακή Ιστιοπλοΐα, καθώς προηγήθηκε η πρόκριση του Παύλου Κοντίδη στην κατηγορία Laser.

Συνολικά η Κύπρος μετρά μέχρι στιγμής τέσσερις Ολυμπιακές προκρίσεις, καθώς μαζί με τους δύο Ιστιοπλόους έχουν εξασφαλίσει Ολυμπιακή Κάρτα και οι Σκοπευτές Ανδρέας Μακρής (Τραπ) και Άντρη Ελευθερίου (Σκητ).

Σε ότι αφορά την Ιστιοπλοΐα τους επόμενους μήνες θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους μέσω ανάλογων διοργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser / Radial και οι ιστιοπλόοι Ανδρέας Καριόλου (RS:Χ), Νατάσα Λάππα (RS:Χ) και Τότης Ιορδάνους (Finn).

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην Μαριλένα Μακρή, τον προπονητή της Χάρη Τσώλη, στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου αθλήτρια του οποίου είναι η Μακρή, και στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για τη νέα μεγάλη επιτυχία της Κυπριακής Ιστιοπλοΐας.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close