ΚΥΠΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Μαλιάς και Πάχνας

Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στην πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 11:00 μεταξύ των χωριών Μαλιά-Πάχνα, στην επαρχία Λεμεσού.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς.

Μέχρι αυτή την στιγμή, επιχειρούν 41 πυροσβέστες και 18 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ τις προσπάθειες ενισχύουν 3 στελεχωμένα οχήματα, 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης με τη χρήση γεωργικών ελκυστήρων.

Η φωτιά καίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ύστερα από αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα αποφάσισε την εκκένωση, για καθαρά προληπτικούς λόγους, βάσει των Σχεδίων Δράσης, του χωριό Κισούσα στο οποίο διέμεναν 10 άτομα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία ο κύριος δρόμος Λεμεσού-Καντού-Πλατρών, κοντά στο χωριό Κισσούσα.

Νωρίτερα το πρωί, η Πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν αυξηθεί οι περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο κατά την διάρκεια της μέρας, όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας σε όλες τις επαρχίες, σε επιρρεπείς περιοχές, αλλά και σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερο προσεκτικό και να αποφεύγει οποιαδήποτε δραστηριότητα που πιθανόν να δημιουργεί πυρκαγιά.

Επίσης, κάλεσε το κοινό να επικοινωνεί άμεσα στα τηλέφωνα 112 και 1407 όταν εντοπίζει πυρκαγιά και να ενημερώνει την υπηρεσία εάν αντιλαμβάνεται ύποπτες κινήσεις.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)