Κύπρος

Μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση στο Lead Cyprus Summer Camp

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώνονται οι θεματικές ενότητες του Lead Cyprus Summer Camp επιχειρηματικότητας που γίνεται για πρώτη φορά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

  • Ολοκληρώθηκαν οι θεματικές σε Λεμεσό και Λευκωσία
  • Σήμερα η τελευταία θεματική στην Πάφο
  • Έναρξη για το πιο μεγάλο Hackathon σε όλες τις πόλεις

Τη διοργάνωση επιμελείται το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno, μαζί με δεκάδες εθελοντές από όλο το νησί, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής αλλαγής μέσω της επιχειρηματικότητας.

Χθες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ολοήμερη θεματική της Λεμεσού με τίτλο Disinformation Battles, που έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το OnlinEpikairotita ήταν εκεί. Η ημερίδα περιλάμβανε ομιλίες-παρουσιάσεις για το ταχέως εξελισσόμενο ζήτημα της παραπληροφόρησης και τα εργαλεία για την καταπολέμηση της.

Μέσα από αυτή την ημερίδα δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και τις παραπλανητικές αφηγήσεις αλλά και να αναγνωρίζουν την προπαγάνδα μέσα από την απεικόνιση δεδομένων. Επίσης μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες ασχολήθηκαν με τη ρητορική μίσους στα κοινωνικά δίκτυα και την προκατάληψη.Lead Cyprus Summer Camp - Day 4Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Fail Open Mic στο Diamante Blu, όπου ομιλητές μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και εξήγησαν πώς μπορεί η αποτυχία να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Παράλληλα χθες ολοκληρώθηκε και η θεματική της Λευκωσίας «Connecting the Dots», η οποία είχε αρχίσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου με μία σειρά απογευματινών εκδηλώσεων που επικεντρώθηκαν στην ηγεσία, την αντιμετώπιση της αποτυχίας και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Οι θεματικές του Summer Camp θα ολοκληρωθούν σήμερα με την ημερίδα της Πάφου, «The StartUp Gateway to Europe», όπου θα γίνει συζήτηση για το πώς μπορεί η πόλη να γίνει πόλος έλξης νέων επαγγελματιών αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων από την Κύπρο και τον κόσμο.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλητές από: KPMG, Hugge Coworking Space, Jungle Coders, Phoenix Project και Colive.

Το Summer Camp θα συνεχιστεί με το τριήμερο του πιο μεγάλου HackCyprus 2019 Hackathon, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικές πόλεις.

Την πρωτοβουλία στηρίζει το RISE (Research center on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies) και η Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το Lead Cyprus Summer Camp στην ιστοσελίδα www.leadcyprus.com και στα social media Instagram και Facebook.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close