Μήνυμα συμπαράστασης στην Καλιφόρνια από νέους στο Μάτι

Οι νέοι στο Μάτι μιλούν και για το όνειρό τους : να δουν τον τόπο τους να ξαναγεννιέται.

We feel you California

(OnlinEpikairotita) — Νέοι που έζησαν πριν από τέσσερις μήνες την τραγωδία στο Μάτι, στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Καλιφόρνια που βιώνουν την ίδια κατάσταση.

Η πύρινη κόλαση της Καλιφόρνια των ΗΠΑ μετρά ήδη 76 νεκρούς και περισσότερους από 1.200 αγνοούμενους, βάσει των τελευταίων απολογισμών που έχουν γίνει.

Οι μνήμες των κατοίκων στην περιοχή Μάτι είναι πολύ νωπές, αφού μόλις τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και σκόρπισαν τον θάνατο σε 99 ανθρώπους και να καταστρέψουν τις περιουσίες τους.  

Έχοντας χαραγμένες τις εικόνες και τον πόνο που προκάλεσε η πυρκαγιά, οι νέοι από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής εξέφρασαν αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην Καλιφόρνια με ένα πολύ συγκινητικό τρόπο.

Με ένα κολλάζ από τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και με φόντο τις καμένες από την πυρκαγιά περιουσίες στο Μάτι, οι νέοι έστειλαν το μήνυμα: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια» (We feel you California)».

Η κίνηση έπεσε στην αντίληψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε retweet σχετικής ανάρτησης στο Twitter, έγραψε “Ευχαριστούμε Μάτι”.

Στο Μάτι βρέθηκε και το ελληνικό Euronews για να συνομιλήσει με νέους της περιοχής. Εκεί βρισκόταν μια νεαρή κοπέλλα που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και ζει μόνιμα στο Μάτι.

Η Καλή μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου για την αγωνία που νιώθει για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, αφού έχει οικογένεια που ζει εκεί.

“Η πλευρά του πατέρα μου ζει στο Σαν Ντιέγκο, βεβαίως είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει το άγχος να μην περάσουν το ίδιο, ξέρουμε πως είναι να περνάς από απογοήτευση, από θρήνο, από φόβο, να χάνεις το σπίτι σου, να βγαίνεις έξω και να χάνεις ανθρώπους που ξέρεις” είπε.

Στην κάμερα μίλησε και μια άλλη νεαρή, η Αφροδίτη Χατζηαναστασιάδη, η οποία έκανε λόγο για εγκατάλειψη από τις κεντρικής αρχές και εξέφρασε την πεποίθηση της πως η περιοχή θα αποκατασταθεί με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

“Υπήρξε πολύ μεγάλη εγκατάλειψη από τους αρμόδιους φορείς της περιοχής με αποτέλεσμα να γίνει επιτακτική η ανάγκη να οργανωθούμε και να κάνουμε κάποια μικρά πράγματα για να ομορφύνουμε τον τόπο μας. Είναι πάρα πολύ άσχημο και ψυχοπλακωτικό το γεγονός ότι ξυπνάμε το πρωί και περνάμε μέσα από τα καμμένα, αλλά παρόλα αυτά είμαστε εδώ, θα το κάνουμε καλύτερο από ότι ήταν κι έχουμε πάρα πολύ ενέργεια και αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό σχολείο για εμάς”, είπε.

Μπορεί οι νέοι στο Μάτι να βλέπουν τη ζωή τους να συνεχίζεται δίπλα από τα καμμένα και να αισθάνονται την εγκατάλειψη, εντούτοις το σημαντικότερο είναι ότι μιλούν για το όνειρό τους: να δουν τον τόπο τους να ξαναγεννιέται.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com