Απόψεις

ΜΜΕ: Η απόλυτη ξεφτίλα

Με θυμό και οργή αντίκρισα χθες ένα θέαμα, το οποίο θίγει τον ανθρώπινο πόνο, και κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης άλλα και σε διάφορα sosial media, blogs. Κάποιοι «έξυπνοι» δημοσιογράφοι θέλησαν να προβάλουν εικόνες που σοκάρουν στην κυριολεξία από την αεροπορική τραγωδία της Hellios, του 2005.

Κύριοι μεγάλοι του επαγγέλματος, σύμφωνα με τον Κωδικά Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας οι λειτουργοί των ΜΜΕ κατά την ενάσκηση του επαγγέλματος τους θα πρέπει να επιδεικνύουν την αρμόζουσα ευαισθησία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και διακριτικοί στην παρουσίαση θεμάτων όπως ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος, καθώς και εικόνων ή πληροφοριών που να είναι επιβλαβείς ή μπορεί να προκαλέσουν πανικό ή φρίκη ή αποτροπιασμό, κυρίως στα παιδιά.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έφτασαν στα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο αεροπορικό δυστύχημα και να θυμίσω πως κάποια από αυτά ήταν μόλις δύο ετών τότε. Πως μπορείτε λοιπόν να δημοσιεύεται τις συγκεκριμένες εικόνες οκτώ χρόνια μετά, προκαλώντας τον πανικό σε αυτά τα παιδιά, τα οποία ξέσπασαν σε λυγμούς όταν πρωτοαντίκρυσαν τις εικόνες.

Αν δεν το έχετε, απλά σταματήστε το. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ με τον πόνο του άλλου.

Επιτέλους, δείξτε λίγη ανθρωπιά, χωρίς να σας κυριεύει ο πόθος για το χρήμα, την δόξα, και οτιδήποτε άχρηστο θεωρείτε σημαντικό!

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Michalis Antoniou

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειον Πανεπιστήμιο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close