Ποδόσφαιρο

Νέα εποχή με VAR στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε νέα εποχή μπαίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο με την εγκατάσταση και τη χρήση του VAR (Video Assistant Referee) σε όλα τα γήπεδα της Super League.

Ήδη το έχουμε δει να εφαρμόζεται σε πολλά ευρωπαϊκά γήπεδα, ενώ το είδαμε και στο Μουντιάλ! Πλέον, έρχεται η σειρά και της Ελλάδας, μιας και υπογράφτηκε η σύμβαση για τη χρήση του στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

Άπαντες δήλωσαν πεπεισμένοι ότι από την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, σε όλους τους αγώνες της Super League θα γίνεται χρήση VAR (αρκεί να δοθεί η τελική πιστοποίηση από την FIFA), ενώ στον τελικό του Κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου όπου θα εγκαινιαστεί το σύστημα, το VAR θα λειτουργήσει συνολικά με 16 κάμερες.

Γιώργος Βασιλειάδης: «Είναι μια σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφήνουμε πίσω, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τις σκιές που βάραιναν εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρό μας. Όσο και να θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στη μιζέρια και να επιβάλλουν την ατζέντα του παρελθόντος, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε πολλά βήματα ακόμα να κάνουμε γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δεν θα κάνουμε, όμως, βήμα πίσω απέναντι στα σκοτεινά συστήματα. Βρήκαμε στο ποδόσφαιρο ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά είμαστε σε μια νέα κατεύθυνση. Με το VAR δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να μην υπάρχουν σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές του παρελθόντος. Και όσο και να σκούζουν κάποιοι για να αλλάξουν την ατζέντα, είμαστε ήδη πολύ μπροστά από αυτούς. Θα έχουμε ένα νέο προϊόν, που θα αποβάλει τους παρείσακτους οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό».

Νίκος Παππάς: «Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο που θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές σπορ να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα βοηθήσει να ασχολούνται οι θεατές περισσότερο με το θέαμα παρά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να βελτιωθεί ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής».

Βαγγέλης Γραμμένος: «Ένας πολύ μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα. Δημιουργούμε νέες συνθήκες για να μην υπάρχει καχυποψία και bullying και να δούμε στο επίκεντρο τον πραγματικό πρωταγωνιστή, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή. Διότι σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται δυστυχώς ο διαιτητής».

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, από την μεριά του, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου που αναλαμβάνουν οι δύο εταιρίες, που είναι τα εξής:

-5 χρόνια υποστήριξη
-1205 αγώνες
-16 γήπεδα διασυνδεδεμένα με οπτικές ίνες
-εγκεκριμένο από την FIFA
-παροχή ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών στην ΕΠΟ.

Τόνισε δε, ότι το επόμενο βήμα σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι τα ψηφιακά φύλλα αγώνος.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close