Νέα μέτρα για την οικονομία προετοιμάζει η Κυβέρνηση

Proedros Anastasiades - Symvoulio Arhigon
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προέδρευσε σύσκεψης με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών. Προεδρικό Μέγαρο, 8/4/2019. [Photo Credits: Christos Avraamides/PIO]

Νέα μέτρα προετοιμάζει η Κυβέρνηση για την οικονομία, ανεξαρτήτως της έκβασης της έφεσης που θα ασκηθεί μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το θέμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ενημέρωσε επίσης για τις προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα για να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου καθώς επίσης για τα μέτρα που προετοιμάζει η Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η έκβαση της έφεσης.

Μάλιστα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι γίνεται συζήτηση για τροποποίηση του Συνάγματος ή και νέων νομοθετικών μέτρων, που ίσως χρειαστούν να ληφθούν.

«Γίνεται συζήτηση για ενδεχόμενη ανάγκη τροποποίησης του Συντάγματος για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να καλύψει τα μέτρα που λαμβάνονται σε έκτακτες συνθήκες, όπως ήταν η έκτακτη κατάσταση της οικονομίας του τόπου το 2012-2013, όπως και για τυχόν και πρόσθετα νομοθετικά μέτρα που μπορεί να χρειαστούν», είπε ο κ. Προδρόμου.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι συμφωνήθηκε η σύγκληση μιας νέας σύσκεψης, στην οποία θα παραστεί και ο Γενικός Εισαγγελέας, καθότι έχουν εγερθεί και κάποια νομικά ερωτήματα.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com