Πολιτική

Νέος πρόεδρος του ΕΛΚ ο Ντόναλντ Τουσκ

Ο Τουσκ είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΕΛΚ από χώρα της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Η εκλογή του από το 13ο συνέδριο του ΕΛΚ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΕΛΚ, ο Ντόναλντ Τουσκ εξελέγη με 93% των ψήφων.

Ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ διαδέχεται στο τιμόνι του ΕΛΚ τον Γάλλο πολιτικό Ζοζέφ Ντολ.

Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προέρχεται από χώρα της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Αύριο η ψηφοφορία για τους 10 νέους αντιπροέδρους του ΕΛΚ

Αύριο, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 10 νέων αντιπροέδρων και του νέου ταμία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μεταξύ των δώδεκα υποψήφιων για τις δέκα θέσεις αντιπροέδρου του ΕΛΚ είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Για τη θέση του ταμία του κόμματος έχει κατατεθεί μόνο μία υποψηφιότητα, από τον Γερμανό βουλευτή των Χριστιανοκοινωνιστών, Κρίστιαν Σμιτ.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close