Νέο πρύτανης στο ΠΑΝΚΥΠ

Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου αναδείχθηκε, μετά από εκλογές, ο Τάσος Χριστοφίδης.

Tasos Christofides - UCY
Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης. [Photo Credits: UCY]

(OnlinEpikairotita) — Αλλάζει χέρια το πηδάλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΑΝΚΥΠ), έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια! 

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου πρύτανη του ΠΑΝΚΥΠ που διεξήχθη την Τετάρτη (3/10), ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους ήταν ο Τάσος Χριστοφίδης.

Στην Α’ κατανομή έλαβαν Αντώνης Κάκας 55 ψήφους, Ευστάθιος Παπαροδίτης 123, Πάνος Ραζής 36 και Τάσος Χριστοφίδης 154.

Στη Β’ και Γ’ κατανομή, έλαβαν Ευστάθιος Παπαροδής 158 ψήφους και Τάσος Χριστοφίδης 199.

Ποιος είναι ο Τάσος Χριστοφίδης

Ο Τάσος Χριστοφίδης διδάσκει Μαθηματικά και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σπούδασε στο τμήμα των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983) και έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ (M.S.E. 1985, Ph.D 1987).

Δίδαξε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπιγκχάμπτον (1987-1991) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου επίσης ως αναπληρωτής (1991-2004) αλλά και ως καθηγητής (2004- μέχρι σήμερα).

Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και υπηρέτησε ως μέλος διαφόρων επιτροπών και σωμάτων του Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πριν την αυτονόμησή του, υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Είναι μέλος του Στατιστικού Συμβουλίου του κράτους και μέλος της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (European Statistical Advisory Committee).

Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών (Associate Editor) τεσσάρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών πιθανοτήτων και στατιστικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Ανισότητες Πιθανοτήτων, στις Εξαρτημένες Τυχαίες Μεταβλητές, στη Θεωρία Δειγματοληψίας και στις Τεχνικές Έμμεσης Ερώτησης στις Δειγματοληπτικές Έρευνες για Ανθρώπινους Πληθυσμούς.

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σειράς επιστημονικών άρθρων στα πιο άνω θέματα και ενός ερευνητικού βιβλίου με τίτλο Indirect Questioning in Sample Surveys (Springer).

Έχει συνεργαστεί με τη Στατιστική Υπηρεσία και άλλους οργανισμούς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα δειγματοληψίας, πιθανοτήτων και στατιστικής.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com