Σπορ

Νικητής ο Αλόνσο στο Le Mans

Ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο στέφθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με την Toyota στις 24 ώρες του Λε Μαν (Le Mans) στη Γαλλία.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πήρε τη νίκη μαζί με τον Ιάπωνα Καζούκι Νακατζίμα και τον Ελβετο Σεμπαστιάν Μπουεμί που οδηγούσαν με τα Toyota TS050 Hybrid της πανίσχυρης ομάδας Toyota Gazoo Racing.

Στην 2η θέση τερμάτισε η ομάδα των Μάικ Κόνγουει, Καμούι Κομπαγιάσι και Χοσέ Μαρία Λόπεζ, που ανήκουν επίσης στην Toyota Gazoo Racing, παρότι προπορευόταν την κούρσας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η ομάδα του Αλόνσο βρισκόταν στη δεύτερη θέση μέχρι τα τελευταία λεπτά της κούρσας, αλλά ένα τρυπημένο λάστιχο κόστισε την καρό σημαία στην ομάδα του Κόνγουει.

Ο Λόπεζ μπήκε στα πιτ με πλεονέκτημα δύο λεπτών, βγήκε έγκαιρα αλλά χρειάστηκε να επιστρέψει αμέσως, αφού οι μηχανικοί άλλαξαν το λάθος ελαστικό.

Το πλήρωμα της BR Engineering με τους Βιτάλυ Πετροφ, Μίκαελ Αλέσιν, Στόφελ Βαντούρν τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ η ομάδα της Ford με τα 4 εργοστασιακά Ford GT κατέκτησε την 4η-5η-6η και 7η θέση στην κατηγορία LMGTE PRO.

Τα αποτελέσματα

Le Mans 2019

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close