Πολιτική

Ο Νίκος Αναστασιάδης πλάι από τη Σάνα Μαρίν στη Σύνοδο Κορυφής

Την τελευταία Σύνοδο Κορυφής για το 2019 πραγματοποίησαν χθες στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας νέα προσθήκη την πρωθυπουργό της Φινλανδίας.

Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής και όπως αναμενόταν βρέθηκε στο επίκεντρο, με τους υπόλοιπους ηγέτες να σπεύδουν να την καλωσορίσουν αλλά και να τη συγχαρούν που έγινε η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο.

Μετά από συζήτηση περίπου τεσσάρων ωρών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν διάλειμμα για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν από τους πρώτους που βρήκαν τη θέση τους στο βάθρο που είχε στηθεί, ενώ σιγά-σιγά άρχισαν να καταφθάνουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί.

Οι τελευταία που έφτασαν ήταν ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε και η Φινλανδή Σάνα Μαρίν. Η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας πήρε γρήγορα τη θέση της ανάμεσα στον Σαρλ Μισέλ και τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος φάνηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, και οι φωτογράφοι έπιασαν δουλειά.

Νωρίτερα, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανέφερε πως δεν έχει επικεντρωθεί και τόσο στην κάλυψη από τα ΜΜΕ σχετικά με την αλλαγή της κυβέρνησης ή την ανάληψη εκ μέρους της, της πρωθυπουργίας.

«Εστιάζω στο γεγονός ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», είπε η Σάνα Μαρίν, προσθέτοντας πως «Οι νέες γενιές περιμένουν από εμάς να αναλάβουμε δράση και πρέπει να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Ανησυχώ για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πρέπει να τα κάνουμε συντομότερα».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close