Απόψεις

Νήσος Κύπρος: Τρένο που εκτροχιάζεται

Τα ακατονόμαστα ακούμε καθημερινά από πολίτες που ζουν κυριολεκτικά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Περιπτώσεις πείνας, μισθοί πατώματος και παραδίπλα μια κραυγή να ζητάει βοήθεια.

Τι κι αν τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα εκπομπές με ύφος καταγγελτικό, αγωνίζονται επίπονα για να ακουστούν όλα αυτά που ταλανίζουν τους Κύπριους πολίτες και να βρεθεί επιτέλους μια λύση. Tα τηλεφωνικά κέντρα των τηλεοπτικών καναλιών εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά, αποδεικνύοντας μας για πολλοστή φορά ότι η μεγαλόνησος μοιάζει με τρένο που συνεχώς εκτροχιάζεται.

Οι διαδοχικές δηλώσεις των υψηλά ιστάμενων προσώπων – εκπροσώπων της κυβέρνησης και των λοιπών κομμάτων, περί οικονομικής ανάπτυξης φαίνεται να μην αντικατοπτρίζουν την σημερινή πραγματικότητα.

Ουρές ουρών έξω από τα γραφεία ευημερίας, κοινωνικά παντοπωλεία και αρμόδιους φορείς, στην μάχη της διεκδίκησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, και άλλων περαιτέρω εισοδημάτων, με την ελπίδα ότι ανταποκρίνονται στις δικές τους συνθήκες.

Το πλοίο πολλών Κυπρίων σαλπάρει για λιμάνια ξένα, με συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή, μιας και το σύστημα μας απέτυχε παντελώς να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ της οικονομικής κρίσης και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Michalis Antoniou

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειον Πανεπιστήμιο.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close