Λεμεσός

Ο Αντρέας Αρέστη εξελέγη νέος κοινοτάρχης Ερήμης

Οι κάτοικοι της Ερήμης εξέλεξαν τον Αντρέα Αρέστη ως νέο κοινοτάρχη τους, στην αναπληρωματική εκλογή που διεξήχθη την Κυριακή, λόγω του θανάτου του τέως κοινοτάρχη Πανίκου Χατζηχαμπή.

Στα δύο εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στο δημοτικό σχολείο της Ερήμης προσήλθαν για να ψηφίσουν οι 1,006 από τους 1,280 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους της κοινότητας, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 78,6%. Από την ψηφοφορία αποκλείστηκαν για πρώτη φορά οι 23 Βρετανοί μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας, οι οποίοι έχασαν το δικαίωμα ψήφου που είχαν στην Κύπρο μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αντρέας Αρέστη έλαβε 435 ψήφους και επικράτησε έναντι των ανθυποψηφίων του, επίσης ανεξάρτητων, Ελπιδόφορου Κυριακίδη (357 ψήφους) και Σωτήρη Γρηγορίου (204 ψήφους).

Αποτελέσματα της αναπληρωματικής εκλογής κοινοτάρχη στην Ερήμη, 16/02/2020.
Υποψήφιοι Ψήφοι
Αρέστη Αντρέας 435
Κυριακίδης Ελπιδοφόρος (Έλπος) 357
Γρηγορίου Σωτήρης 204
 
Άκυρα/Λευκά 10 (5/5)
Έγκυρα 996
Ψήφισαν 1006
Εγγεγραμμένοι 1,280

 

Η εκλογική διαδικασία είχε αρχίσει στις 7:00 και ολοκληρώθηκε στις 18:00. Ακολούθησε η καταμέτρηση των ψήφων που ολοκληρώθηκε στις 18:45 και έπειτα στις 19:00 η ανακήρυξη του νέου κοινοτάρχη από τον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχο Λεμεσού, Μάριο Αλεξάνδρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close