“Ο μικρός Χίτλερ” και ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγμουντ Φρόυντ!

Δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες 20ου αιώνα στο σανίδι του θεάτρου Νέου Κόσμου. Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγμουντ Φρόυντ!

Τι θα συνέβαινε αν οι δύο αυτοί εξέχον προσωπικότητες της ανθρώπινης ύπαρξης, συναντιόνταν σε ένα υποσυνείδητο κόσμο, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι του Σίγμουντ Φρόυντ; Τι θα άλλαζε, πως θα στιγμάτιζε και θα καθόριζε την ιστορία του 20ου αιώνα και ολόκληρης της ανθρωπότητας ή μήπως δεν θα άλλαζε τίποτα; Υποθέσεις…

Σ’αυτήν την ψευδαίσθηση δίνει ζωή ο Γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολτ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο του έργο “Ο μικρός Χίτλερ”, μια φανταστική συνάντηση, αναμιγνύει πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας, σκιαγραφώντας δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές (Χίτλερ και Φρόυντ) σε κρίσιμες στιγμές της ζωής τους αλλά και σε πανανθρώπινο επίπεδο, επί σκηνής.

Το έργο, γραμμένο το 1993 μα άγνωστο στην Ελλάδα, συστήνουν στο ελληνικό κοινό ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, που ενσαρκώνουν τους δύο ήρωες, υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Σύμβουλοι κειμένου: Χριστόφορος Λιοντάκης, Αριστοτέλης Χαϊτίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δομνίκη Μητροπούλου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΚΑΤΩ ΧΩΡΟΣ)
Από 05 Οκτωβρίου 2015 έως 24 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΥΤΕΡΑ 21:15, ΤΡΙΤΗ 21:15

Της Κωνσταντίνας Χρίστου

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com