Πολιτική

Ο ΠτΔ σήμερα στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό και τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.

Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται ότι θα απαντήσει στις τοποθετήσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το Κυπριακό και τις κατηγορίες που πρόσαψε στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, προσφωνώντας την Τρίτη τη Γενική Συνέλευση, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία στο Κυπριακό, αναφέροντας ότι αρνείται να μοιραστεί την πολιτική εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκυπρίους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται επίσης ότι θα προβεί σε μία πολύ θετική τοποθέτηση σε σχέση με τις συνομιλίες, σύμφωνα με πληροφορίες της απεσταλμένης του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Στέλλας Μιχαήλ, τις οποίες μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο.

Η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα μεταδοθεί απευθείας από το ΡΙΚ, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, στις 17:00 με 18:00.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close