Πολιτική

Οδεύει προς κατάργηση η βίζα για τους Κύπριους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Στόχος να καταργηθεί εντός 2020 λέει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τις φήμες που έκαναν λόγο για κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης διαβατηρίων (έκδοσης βίζας) για Κύπριους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επίσκεψη στην Κύπρο από αξιωματούχο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προχωρήσουμε στο τελευταίο στάδιο των διαβουλεύσεων», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου.

Στόχος είναι να επιτευχθεί η πρόοδος που θα οδηγήσει σ’ αυτό το αποτέλεσμα εντός του 2020, είπε ο υπουργός.

Από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο οι πολίτες πέντε χωρών δεν μπορούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ χωρίς έκδοση βίζας. Πρόκειται για την Κύπρο, την Κροατία, την Πολωνία, την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων των ΗΠΑ (US Visa Waiver Program – VWP), στις 5 Απριλίου του 2010. Έκτοτε οι Έλληνες ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους χωρίς βίζα, αλλά με άδεια του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA).

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close