Κύπρος

Οδηγίες υπουργού Υγείας για διερεύνηση του αιτήματος για τον μικρό Αντώνη

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος για τον μικρό Αντώνη που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα για την κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας του μικρού Αντώνη.

Η ιστορία του μικρού Αντώνη, μόλις 22 μηνών, έγινε γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως στήθηκε εκστρατεία, ώστε να συλλεχθούν τα χρήματα που χρειάζονται για τη θεραπεία που θα το δώσει πίσω τη ζωή του.

Η οικογένεια του μικρού Αντώνη έχει προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο 2019 να εξασφαλίσει το κόστος της θεραπείας, που ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το περιστατικό και έχει δώσει ήδη οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Υπουργός Υγείας, έχοντας ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το περιστατικό, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος όπως αυτό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, και αφορά σε χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από τις Αρμόδιες Αρχές της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορεί στις χώρες της ΕΕ», σημειώνεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο μικρός Αντώνης ήταν το πρώτο περιστατικό, για τον οποίο η Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) ενέκρινε, προ κάποιων μηνών, την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του φαρμάκου Spiranza, κατόπιν αιτήματος της θεράποντος ιατρού στην ΕΟΑ.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close