«Όχι» σε αύξηση εταιρικού φόρου από οργανώσεις εργοδοτών

euro

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά τερματισμό της συζήτησης για αύξηση εταιρικού φόρου και ανάκληση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), αναφέρεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη των οργανώσεων εργοδοτών απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση για αύξηση του εταιρικού φόρου.

Στη σύσκεψη εκτός από το ΚΕΒΕ και την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), το Invest Cyprus, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και CIFA.

Οι οργανώσεις εργοδοτών ανέφεραν ότι η διατήρηση της Κύπρου ως Επιχειρηματικού κέντρου, η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων προϋποθέτει σταθερότητα και προβλεψιμότητα του φορολογικού πλαισίου.

Για τους πιο πάνω λόγους οι οργανώσεις, οι οργανώσεις ζητούν άμεσο τερματισμό της οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από το θέμα της πιθανής αύξησης εταιρικού φόρου και ρητή ανάκληση της πρόθεσης του υπουργείου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης είχε δηλώσει το πρωί της Τετάρτης πως εάν ο επιχειρηματικός κόσμος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, το ζήτημα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει, παράλληλα, ότι οι οργανώσεις εκφράζουν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν μια ολοκληρωμένη συζήτηση που θα οδηγεί σε ολιστική και στοχευμένη φορολογική μεταρρύθμιση χωρίς οποιαδήποτε αύξηση του εταιρικού φόρου.

«Η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να μειώνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυξημένη οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη, να ενισχύει την  απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της χώρας», υπογραμμίζει.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com