Κύπρος

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Lead Cyprus Summer Camp!

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το επταήμερο Lead Cyprus Summer Camp επιχειρηματικότητας που συνδιοργάνωσαν και επιμελήθηκαν το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno μαζί με μία μεγάλη ομάδα εθελοντών από όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το Lead Cyprus είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάδειξη της συνεργασίας και της κοινωνικής αλλαγής μέσω του επιχειρείν αλλά και την προώθηση της συμφιλίωσης και της ειρήνης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα κρατά σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιχειρηματικότητας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.

Του Summer Camp είχαν προηγηθεί στις 16 και στις 23 Μαρτίου τα “Jump On the Bus”, δύο ενημερωτικές-εκπαιδευτικές εκδρομές στη νοτιοδυτική και βορειοανατολική Κύπρο, κατά τις οποίες συλλέγηκαν πληροφορίες για τα «κενά» της κάθε πόλης, των επιχειρήσεων και των νέων.

Lead Cyprus
Φωτογραφία από την εκδήλωση «Jump On The Bus» του Lead Cyprus, 23/03/2019. [Photo Credits: Lead Cyprus]
Οι δράσεις της πρωτοβουλίας κορυφώθηκαν από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου, με το πρώτο Summer Camp επιχειρηματικότητας σε όλη την Κύπρο, το οποίο περιλάμβανε έξι θεματικές ενότητες και το μεγαλύτερο Hackathon, που έγινε για πρώτη φορά ταυτόχρονα και στις έξι πόλεις.

 

Lead Cyprus Summer Camp 2019 Thematic Days (5)
Φωτογραφία από τη θεματική της Λεμεσού. [Photo Credits: Andreas Kyriacou/Lead Cyprus]
Οι έξι θεματικές ήταν βασισμένες στην επιχειρηματικότητα και κινήθηκαν στους άξονες της τεχνολογίας, της μπλε και πράσινης ανάπτυξης, της επικοινωνίας μίας ιδέας.

Παράλληλα, ασχολήθηκαν με παγκόσμια ζητήματα, όπως είναι η μάχη κατά της παραπληροφόρησης και η ενδυνάμωση των γυναικών.

This slideshow requires JavaScript.

 

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο έγιναν συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές και εκπαιδευτές, διαδραστικές δραστηριότητες και σεμινάρια.

Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, αναλόγως της θεματικής που παρακολούθησαν, να ακούσουν, να μάθουν και να συζητήσουν με επαγγελματίες του χώρου, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες αλλά και να λάβουν πιστοποιήσεις παρακολούθησης.

Lead Cyprus Summer Camp 2019 - Hackathon (1)
Φωτογραφία από το Hackathon 2019 της Λευκωσίας. [Photo Credits: Andreas Kyriacou/Lead Cyprus]
Το Summer Camp ολοκληρώθηκε με το πιο μεγάλο Hackathon, έναν μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας που για πρώτη φορά από την πρώτη διοργάνωση του Hack {Cyprus}, έγινε ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις του νησιού.

Lead Cyprus Summer Camp 2019 - Hackathon (2)
Φωτογραφία από το Hackathon 2019 της Λευκωσίας. [Photo Credits: Andreas Kyriacou/Lead Cyprus]
Οι ομάδες που συμμετείχαν, «έτρεχαν κώδικα» για περισσότερες από 48 ώρες σε έξι διαφορετικούς και ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ακολούθως παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή, η οποία ανέδειξε τις τρεις νικήτριες ομάδες και τους απένειμε τα βραβεία του διαγωνισμού.

Μεγάλοι υποστηρικτές και αρωγοί στην προσπάθεια της πρωτοβουλίας ήταν το RISE (Research center on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies) και η Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Lead Cyprus στην ιστοσελίδα leadcyprus.com.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το Lead Cyprus Summer Camp βρίσκονται αναρτημένα στα social media της πρωτοβουλίας σε Instagram και Facebook.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)