Απόψεις

“Εν να αγκαλέσω τον Θεό”

“Εν να αγκαλέσω τον Θεό, μα ποιος εν να τον κρίνει αφού η κρίση μια ενί τζαι ρίζει την τζαι τζείνη.»

Ένα και πλέον αιώνα πριν ο εκ Λευκονοίκου ορμώμενος Βασίλης Μιχαηλίδης διατύπωνε με αυτούς τους στίχους την αιώνια ανισότητα της δικαιοσύνης που τουλάχιστον στην Κύπρο κάθε άλλο παρά τυφλή είναι.

Το ποίημα αυτό πρέπει να αποστήθισε επαρκώς ο βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ευγένιος Χαμπουλλάς, που υπερέβει τα εσκαμμένα αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από το γεύμα του,που δεν ήταν άλλο από αμπελοπούλια, συνοδεύοντας την μάλιστα  με την λεζάντα «Σύντομα στα εστιατόρια μας.»

Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία (Νόμος 152(Ι)/2003) αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Οδηγία 2009/147/ΕΚ) απαγορεύεται ρητά η παγίδευση και κατ΄επέκταση η κατανάλωση αμπελοπουλιών. Ουσιαστικά λοιπόν ο βουλευτής διαφήμισε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη του και μάλιστα με τρόπο που να εξωθεί τον οποιονδήποτε να ακολουθήσει το παράδειγμα του.

Δεν είμαι ούτε ο κατάλληλος ούτε ο ειδικός αλλά ούτε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος για να κρίνω αν η νομοθεσία είναι σωστή ή λανθασμένη ή αν ακόμα χρίζει διορθώσεων ή και κατάργησης. Αυτό που με ενοχλεί ως πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας (ενός κράτους που μόνο ως κράτος δεν συμπεριφέρεται) είναι η καταπάτηση των νόμων ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ από άτομο που νομοθετεί. Δηλαδή πολιτικοί που ψηφίζουν νόμους για να τηρούνται από άλλους,την ίδια ώρα αγνοούν άλλους νόμους που δεν τους είναι αρεστοί.

Αν για παράδειγμα ο όποιος άλλος βουλευτής είναι υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και ανεβάσει φωτογραφία του εαυτού του εν ώρα χρήσης θα είμαστε κομπλέ; Αν κάποιος εκ των σοφών της Κυπριακής Βουλής αποφασίσει πως το όριο ταχύτητας είναι υπερβολικά χαμηλό και μας δείχνει τις γκαζιάρικες του επιδόσεις δημόσια είναι θεμιτό;

Σε οποιανδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αιτία αυτόκλητης παρέμβασης εισαγγελέα. Στην δική μας πάλι  «Εν να αγκαλέσω τον Θεό…»!

Υ.Γ. Ως Συναγερμικός η πράξη αυτή με προσβάλλει διπλά.

Διαβάστε περισσότερα

Artemis Michael

Φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας στη Γερμανία.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close