Απόψεις

H άλλη όψη της καραντίνας

Οι αλλαγές συμβαίνουν απρόσμενα και χωρίς να σε προειδοποιούν, σε αιφνιδιάζουν και πολλές φορές σε αποστομώνουν.

Γράφει η Ειρήνη Αρτάκα.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως όλα όσα συμβαίνουν ίσως να είναι για κάποιο λόγο; Ακόμη και όταν δεν μάθουμε πότε αυτό το γιατί. Θα συνειδητοποιήσεις αργότερα πως δεν είχε και τόση σημασία. Το μόνο που πραγματικά χρειαζόσουν ήταν ακόμα περισσότερος χρόνος για να επουλώσει ή να κάνει τις πληγές σου να σωπάσουν για λίγο. Εξάλλου, η σιωπή είναι χρυσός και σε κάποιες στιγμές αρκετά σημαντική αλλά και πραγματική.

Πάντα παραπονιόσουν ότι η ρουτίνα σου σε πνίγει, ότι θες λίγο χρόνο μια αλλαγή να συμβεί στην ζωή σου. Από την άλλη οι αλλαγές συμβαίνουν απρόσμενα και χωρίς να σε προειδοποιούν, σε αιφνιδιάζουν και πολλές φορές σε αποστομώνουν. Όπως συμβαίνει τώρα, χάσαμε τα δεδομένα μας, τη ρουτίνα μας, την πραγματικότητα στην οποία ζούσαμε καθημερινά.

Ένιωσες ότι έχασες την γη κάτω από τα πόδια σου, όμως η γη συνεχίζει να γυρίζει. Το ίδιο και ο χρόνος που για κάποιους είναι τόσο ανυπόφορος και δεν περνάει με τίποτα ενώ για κάποιους άλλους, αυτός ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ίσως να τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ. Και εσύ που έχεις όλο αυτό το δώρο του χρόνου, τι κάνεις;

Ειλικρινά είναι ένα δώρο και ευχή για πολλούς αυτό το lockdown σκέψου το καλά, πότε θα είχες την ευκαιρία  αυτού του χρόνου; Η απάντηση ίσως να σου είναι άγνωστη γιατί δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τώρα που όλα μοιάζουν γνώριμα τι θα απαντούσες; Αυτή η απάντηση ανήκει και εναπόκειται σε εσένα και τις επιλογές σου, αυτές θα καθορίζουν και τον χρόνο σου.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η ανατροπή για αρκετούς συνανθρώπους μας για τα δεδομένα της Κύπρου, δεν έχει εξελιχθεί όπως αυτοί θα ήθελαν. Η άλλη όψη της καραντίνας, για αυτούς είναι ακριβώς η αντίθετη. Πιθανώς να εύχονται, ελπίζω όχι να σταματήσει ο χρόνος, αλλά να κυλήσει ομαλά και να βγουν δυνατοί από όλο αυτό το γεγονός.

Εσύ, εγώ, εμείς και αυτοί θα τα καταφέρουμε και θα ξανά ξεκινήσουμε από την αρχή όταν έρθει το τέλος. Γιατί, όλα αυτά που διανύουμε ανά το παγκόσμιο θα τελειώσουν και θα επανεκκινήσουν, όσα είχαν μείνει για λίγο στην αναμονή. Μέχρι τότε ας κρατήσουμε τα δεδομένα της καραντίνας και ότι συνεπάγεται, ακόμη και αν αυτό είναι αυτή η διανοητική απόσταση. Εξάλλου, έχουμε και την τεχνολογία και όλα είναι ευκολότερα με ένα μόνο κλικ.

Η πραγματική απόσταση είναι αυτή που επιλέγουμε εμείς να αφήσουμε πίσω μας και όχι αυτή που χρειάζεται να επιβληθεί για το καλό ολονών μας.

Διαβάστε περισσότερα

Irene Artaka

Η Ειρήνη είναι 24 χρονών και κατάγεται από την Κύπρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον τομέα της Δημοσιογραφίας, το Ραδιόφωνο και τις Δημόσιες Σχέσεις. Θα την αποκαλούσαμε ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν εφησυχάζει ποτέ. Αυτό που την εκφράζει και την ελκύει θα ήθελε να το δοκιμάσει μα προπάντων να το ανακαλύψει και να μάθει αυτό το γιατί, το πως, πότε και όλα τα συναφή. Ένας από τους λόγους που γράφει είναι αυτό το γιατί, επιθυμεί να το ανακαλύψει και να το μοιραστεί μαζί σας με κάθε εκδοχή. Ας αναλύσουμε και ας δούμε τα γεγονότα με μια άλλη ματιά!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close