Απόψεις

Η Κύπρος δεν σας ανήκει

Έχοντας χορτάσει από δικαιολογίες και υποσχέσεις, το μονό που απαιτούμε είναι η κάθαρση και η αποκατάσταση της ηθικής και έννομης τάξης.

Σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, έχοντας να αντιμετωπίσουμε μια Τουρκιά που εκβιάζει, που απειλεί αλλά και που διεκδικεί ότι μας έχει πλέον απομείνει, προβαίνοντας καθημερινά σε προκλητικές ενέργειες που έκδηλα προσβάλλουν την ύπαρξη και την εθνική μας υπόσταση, είναι ανάρμοστο και άθλιο άτομα σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, με υψηλό κύρος να μας υποβάλλουν σε νέες θύελλες από εσωτερικά μέτωπα, προκαλώντας μας αισθήματα ανασφάλειας, οργής και αγανάκτησης.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μάταια πλέον προσπαθούμε να εντοπίσουμε αρχές και άξιες σε ένα σάπιο και νοσηρό σύστημα, το οποίο επιχειρεί να πνίξει κάθε φωνή αξιοπρέπειας και διαμαρτυρίας, σε ένα σύστημα που κάποιοι “κύριοι”, φρικτά ακόμα αμετανόητοι, ξεχνούν ότι δεν ψηφίζονται ως αφέντες και άρχοντες για να εξυπηρετούν τα ματαιόδοξα προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά ως αντιπρόσωποι, υπόλογοί μας, που οφείλουν να λογοδοτούν για κάθε τους πράξη και ενέργεια. Κάποιοι συνήθισαν να ξεχνούν ότι έχουν χρέος να αποτελούν υπόδειγμα ηθικής και αξιοπρέπειας, όταν ζητούν ψήφους και τίτλους σε ένα κατά τα άλλα δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά και ότι τους χρυσοπληρώνουμε ώστε να μεριμνήσουν για το κοινό καλό και να παλέψουν το συμφέρον του τόπου, του λαού και της δημοκρατίας.

Στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά, περιμένουμε τους αρμόδιους να δράσουν αποτελεσματικά και να καταστήσουν πλήρως σαφές και κατανοητό, σε μια δικαιολογημένα οργισμένη κοινή γνώμη, ότι τα εγκλήματα επιφέρουν ποινές, ότι ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς να ξεχωρίζει προσωπικότητες και ότι η πολιτεία δεν συγχωρεί αλλά ούτε καλύπτει όποιον την βολεύει. Έχοντας χορτάσει από δικαιολογίες και υποσχέσεις, το μονό που απαιτούμε είναι η κάθαρση και η αποκατάσταση της ηθικής και έννομης τάξης. Επιτέλους, ας τους δούμε να τιμωρούνται, ας δούμε μια φορά σε αυτά τα 60 χρόνια τη δημοκρατία στην πράξη και όχι παρά μόνο στη θεωρία και στα φλύαρα λόγια.

Σε αυτές τις χρονικές συγκυρίες που διανύουμε η εξάλειψη του μιάσματος άλλα και η στροφή στην αξιοκρατία, στη λογική και κοινωφελή πολίτικη, είναι η μονή μας ελπίδα για να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ένα μέλλον ως έθνος, ως κοινωνία και ως λαός.

Εδώ είναι Κύπρος και η Κύπρος δεν σας ανήκει.

Sofia Kaourou

Η Σοφία Κάουρου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button