Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Kyriakos Mitsotakis - orkomosia

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος γίνεται ο 11ος εκλεγμένος Πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Έπειτα υπέγραψε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, έχοντας στο πλευρό του είναι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους.

Εκτός από την οικογένειά του, τον Κυριάκο Μητσοτάκης συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριαδης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας καθώς και οι τρεις αδερφές υου, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα.

Επίσης, η μητέρα της συζύγου του, κ. Ήβη Γόντικα και τρεις επιστήθιοι φίλοι του από το σχολείο.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όσον αφορά τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει επίσημη ανακοίνωση σήμερα από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στις 19:00.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com