Ουβ Λα Πορτ

Door
[Photo Credits: Samuel Zeller]

Καμιά φορά η ζωή μοιάζει με πόρτες. Εξωτερικά φαίνονται όλες ίδιες. Παρόλα αυτά δεν καταλήγουν στο ίδιο μέρος. 

Το ανθρώπινο είδος έχει την μοναδική ικανότητα να καταστρέφει ότι ο ίδιος πέτυχε μετά από πολύ κόπο και μόχθο. Είναι μεν σπουδαίο το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος (π.χ. ανάπτυξη τεχνολογίας), αλλά ο τρόπος που χειρίζεται το επίτευγμα του φαίνεται πως αναιρεί την σπουδαιότητα της ανακάλυψης του.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, τα διαδοχικά φονικά που λαμβάνουν χώρα, οι επιτηδευμένες πτώσεις αεροσκαφών κάποτε έμοιαζαν με ένα πολύ προσεγμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα από σενάριο μετατράπηκε σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Είναι απίστευτο το πόσο αυτοκαταστροφικοί είναι οι άνθρωποι. Είναι σαν να μπορείς να επιλέξεις ποια πόρτα επιθυμείς να ανοίξεις και τελικά επιλέγεις την πόρτα που σου δείχνει τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή.

Η ειρήνη και η αρμονία απέχουν έτη φωτός μέχρι να κατακλύσουν τον σύγχρονο κόσμο. Οι πρόγονοι μας, κάποτε έλεγαν πως όταν υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Αναμφισβήτητα το κλίμα πολέμου που επικρατεί, είναι συνάρτηση εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Η τραγική ειρωνεία είναι η ατέρμονη προσπάθεια να πείσουν όλους μας ότι το μαύρο δεν είναι μαύρο. Πόσο ακόμα θα θρηνούμε κόσμο;

Ουβ Λα Πορτ της ειρήνης και της αρμονίας!

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.