Υγεία

Πανδημία ο κορωνοϊός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού (COVID-19) σε πανδημία, κατά την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία», είπε γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους.

Εξήγησε, ότι «ο όρος πανδημία δεν είναι λέξη που μπορεί να χρησιμοποιείται με ελαφρότητα ή χωρίς την απαιτούμενη προσοχή. Εάν γίνει κακή χρήση του, μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή αδικαιολόγητη παραδοχή ότι ο αγώνας μας έχει τελειώσει, προκαλώντας περιττό πόνο και θάνατο. Η περιγραφή της κατάστασης ως πανδημία δεν αλλάζει την εκτίμηση του ΠΟΥ για την απειλή που συνιστά ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει όσα κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζει αυτό που πρέπει να κάνουν τα κράτη».

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης. Μικρές νίκες μετρά η Κίνα όταν οι υπόλοιπες χώρες χάνουν τον έλεγχο, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.000 και τα κρούσματα τα 35.000.

Ρεπορτάζ σε εξέλιξη…

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close