Διεθνή

Πάνω από δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από συντριβή αεροπλάνου στο Κονγκό

Η συντριβή του αεροπλάνου έγινε σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ένα μικρό αεροπλάνο ιδιωτικής εταιρείας που μετέφερε 19 επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί της Κυριακής σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, Ρίτσαρντ Μαγκολόπα, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9:00 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου-Ελλάδας), την ώρα που το αεροπλάνο τύπου Dornier της ιδιωτικής εταιρείας Busy Bee απογειωνόταν με προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας.

Plane Crash - Congo
Η συντριβή του αεροπλάνου έγινε σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Γκόμα, Κονγκό, 24 Νοεμβρίου 2019. [Pamela Tulizo/AFP]
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τις κρατήσεις της εταιρείας, Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου.

«Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες», είπε ο δήμαρχος της Γκόμα, Τιμοτέ Μούισα Κίσε.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχιών Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close