Κύπρος

Πάνω από χίλιες οικογένειες επωφελήθηκαν από την «Προίκα του Μωρού»

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Κυβέρνηση εφάρμοσε το έργο «Προίκα του Μωρού» με στόχο να μειώσει την υλική στέρηση και να περιορίσει τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών που ζουν στη χώρα.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η «Προίκα του Μωρού» έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 έχουν επωφεληθεί συνολικά 1.235 οικογένειες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η συνολική δαπάνη του έργου αυτού ανέρχεται μέχρι στιγμής στο €1.197.890, όπως σημειώνεται.

Το πακέτο της Προίκας του Μωρού περιλαμβάνει βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως: εξοπλισμό, λευκά είδη, βρεφικές πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά.

Οι δικαιούχοι του πακέτου είναι οικογένειες με παιδί ή παιδιά που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 και οι οποίοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή είναι λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος ή αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα βάσει έκθεσης κοινωνικού λειτουργού.

Η «Προίκα του Μωρού» συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση στα επαρχιακά γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Αιτήσεις υπάρχουν αναρτημένες και στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το έργο υλοποιείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος της Κύπρου για την «Επισιτιστική ή/και Βασική Υλική και Συνδρομή».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close