Την πρόθεση του να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ο Χάρης Γεωργιάδης. Πρόθεση του είπε, είναι να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα στο τέλος του 2019.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, ο ίδιος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποφάσεις που έλαβαν. “Δεν είμαι προσκολημμένος στη θέση του υπουργού”, σχολίασε για να προσθέσει πως αποχωρεί για να διευκολύνει την κυβέρνηση. Σε διευκρινιστική ερώτηση αν αποχωρεί λόγω του πορίσματος, σχολίασε πως η αποχώρηση του δεν οφείλεται στο πόρισμα, αντίθετα, ενδεχομένως οι εξελίξεις στον Συνεργατισμό να καθυστέρησαν αυτή του την απόφαση. Πάντως, χαρακτήρισε άδικα και λανθασμένα τα ευρήματα της Επιτροπής.

Ο υπουργός δήλωσε ότι μελέτησε την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό και κατά τη γνώμη του το συμπέρασμα είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο απέτυχε να διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και γι’ αυτό φταίει ο υπουργός Οικονομικών. Στην πραγματικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη τράπεζες βεβαρημένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προχωρούσαν σε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, επειδή μεταβάλλονταν οι εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο υπουργός. Όλες οι τράπεζες της Ευρώπης χρειάστηκαν πολλές φορές κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Επιτροπή, πρόσθεσε, αγνοεί πως τα εποπτικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com