Πολιτική

Παραιτήθηκε η Ρωσική κυβέρνηση

Την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά το ετήσιο διάγγελμα του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε την παραίτηση και ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν στα καθήκοντά τους μέχρι τον νέο κυβερνητικό σχηματισμό. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη ρωσική κυβέρνηση για τη δουλειά που έκανε και ανέφερε ότι θα συναντηθεί με κάθε μέλος της κυβέρνησης.

Πριν ανακοινώσει την παραίτηση του ιδίου και του υπουργικού συμβουλίου του, ο Μεντβέντεφ είχε συνάντηση με τον Πούτιν για να συζητήσουν το διάγγελμα του, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Στο διάγγελμα του, ο Πούτιν πρότεινε αρκετές τροποποιήσεις στο Σύνταγμα. Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια θέση του αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, την οποία θα προσφέρει στον Μεντβέντεφ.

«Θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο σε πληθώρα άρθρων του Συντάγματος, αλλά και στην ισορροπία ισχύος, μεταξύ της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας», είπε ο Μεντβέντεβ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί, μετά τις προτάσεις του προέδρου για συνταγματική μεταρρύθμιση.

 

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close