Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

(OnlinEpikairotita) — Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Γιάννης Καπάκης, δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

Ο Γιάννης Καπάκης επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (6/8) το πρωί τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή.

Η παραίτηση Καπάκη έρχεται μία μέρα μετά την αντικατάσταση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που στοίχε τη ζωή σε 91 ανθρώπους, έπειτα από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ποιος είναι ο νέος γγ Πολιτικής Προστασίας

Τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.