ΚύπροςΠολιτική

Παράταση μέχρι τέλος Απριλίου για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Την παράταση έως το τέλος του Απριλίου για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοίού αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση σε δύο μέρες, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, Ρόνα Μιχαηλίδου, η πρόταση αυτή συζητήθηκε στη διυπουργική επιτροπή για τον κορωνοϊό, η οποία συνήλθε τη Δευτέρα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρουσία των τεσσάρων μελών της επιδημιολογικής και επιστημονικής ομάδας που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

Η παράταση των περιοριστικών μέτρων θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση την Τετάρτη.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδίασης της διυπουργικής επιτροπής έγινε συνολική αποτίμηση της κατάστασης και συζητήθηκαν εκτενώς οι περαιτέρω ενέργειες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αποφάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων που συζητήθηκαν αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020.», πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ανήλθε σε 446, μετά την χθεσινή επιβεβαίωση άλλων 20 περιστατικών. Χθες, απεβίωσε ένας 76χρονος με υποκείμενο νοσήματα, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον ιό, αλλά ο θάνατος του δεν αποδίδεται στον κορωνοϊό.

Οι θανόντες από τον κορωνοϊό παραμένουν 9, εκ των οποίων οι 7 είναι άνδρες και οι 2 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close