Διεθνή

Πειρατές απήγαγαν μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πλοίου στο Τόγκο

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα ανοικτά των ακτών του Τόγκο στη Δυτική Αφρική.

Οι πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο τάνκερ ‘Έλκα Αριστοτέλης’ και απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος – δύο Φιλιππινέζους, έναν Ελληνα και έναν Γεωργιανό.

Κατά τη διάρκεια της πειρατείας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς ένας φρουρός ασφαλείας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το ναυτικό του Τόγκο.

Σύμφωνα με το το Euronews, το οποίο είχε επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο Ελληνας που έχει απαχθεί είναι 19χρονος δόκιμος μηχανικός.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους απαχθέντες πρόκειται για έναν 47χρονο Φιλιππινέζο ο οποίος είναι ανθυποπλοίαρχος, άλλος ένας Φιλιππινέζος ναύτης 41 ετών και ένας 47χρονος Γεωργιανός ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος.

Η εταιρεία βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις οικογένειες των απαχθέντων.

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα το τάνκερ Elka Aristotle δέχθηκε επίθεση περίπου 11 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Λομέ από ένοπλους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Κόλπος της Γουινέας στην Δυτική Αφρική αποτελεί πεδίο επιθέσεων των πειρατών. Πάνω στο τάνκερ υπήρχαν ένοπλοι φρουροί οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πειρατές.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε στην Αθήνα το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ‘Έλκα Αριστοτέλης’ νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close