Περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας επιδιώκει ο ΠτΔ

ΠτΔ – Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ//PoR – Cyp
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στην επίσημη τελετή έναρξης του ετήσιου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ 2019. [Photo Credits: PIO]

Την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας επιδιώκει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στον χαιρετισμό του στο 14ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (1/6) στο Κηποθέατρο Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη συμβολή της ρωσικής κοινότητας στην Κύπρο σε όλους τους τομείς.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στάση των αρχών της Ρωσίας σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Παράλληλα, Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας θα επεκταθούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω, ως υπαγορεύει η αμοιβαία βούληση των δύο χωρών.

Αναφορικά με το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, είπε ότι αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Κύπρο, αλλά και μια γιορτή των ιστορικών και σταθερών σχέσεων ανάμεσα σε Κύπρο και Ρωσία, καθότι προσελκύει πέραν των 12 χιλιάδων επισκεπτών.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε την συνεισφορά του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ ετησίως προς τους σκοπούς του Φεστιβάλ.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις Κυπρο-Ρωσικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας τους παραδοσιακά στενούς δεσμούς των δύο χωρών και λαών.

Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι κοινός στόχος, ο οποίος επιβεβαιώθηκε πριν από ένα μήνα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Πεκίνο, είναι η εξεύρεση νέων τρόπων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και η ενίσχυση της υφιστάμενης.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com