Πολιτική

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου 2020, αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων της πανδημίας του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου το απόγευμα, κατά την οποία συμφωνήθηκε η αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης.

«Συμφωνήθηκε περαιτέρω, ευθύς μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να καθοριστεί το ταχύτερο νέα ημερομηνία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ», είπε ο Κυριάκος Κούσιος.

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Μαζί του θα ταξίδευαν στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας και ο υφυπουργός Τουρισμού.

Το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ισραήλ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, πραγματοποιώντας επίσης το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την πανδημία.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button