Πολιτική

Ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Ισλαμικό Κράτος

Με επίσημή δήλωση στα γαλλικά, λίγο μετά τις μία το μεσημέρι, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 120 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τόσους.

CTxC6eHXIAAGXtCΜε την πιο πάνω δήλωση και με ένα φωνητικό μήνυμα που αμφότερα διοχετεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη για τις χτεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι οι θέσεις που χτυπήθηκαν είχαν μελετηθεί προσεχτικά: Η Γαλλία κτυπήθηκε, κατά το Ισλαμικό Κράτος, επειδή τόλμησε να προσβάλει τον προφήτη τους και καυχήθηκε για την καταπολέμηση του Ισλάμ και το κτύπημα στο Χαλιφάτο με τα γαλλικά αεροπλάνα.

Για το Ισλαμικό Κράτος αυτή είναι μόνο η αρχή των επιθέσεων: “Η επίθεση αυτή είναι μόνο η αρχή μιας καταιγίδας και μια προειδοποίηση για όσους επιθυμούν να αντλήσουν διδάγματα. Η Γαλλία και όσοι ακολουθούν την πορεία της πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμένουν οι κύριοι στόχοι του ισλαμικού κράτους.”

Οι δράστες των επιθέσεων αποκαλούνται ως “αδέλφια” στην ανακοίνωση, ενώ εξηγείται η επιλογή των θέσεων των επιθέσεων. Οι περιοχές είχαν επιλεγεί ειδικά εκ των προτέρων: το Stade de France κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κατά της Γερμανίας, τον οποίο θα παρακολουθούσε ο “βλακας”, όπως τον αποκαλούν, Φρανσουά Ολάντ, το Bataclan όπου εκατοντάδες ειδωλολατρών ήταν μαζί σε ένα πάρτι διαστροφής, καθώς και οι άλλοι στόχοι στο 10ο, 11ο και 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

 

Show More

Antri Tasou

Σπούδασε στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button