Πολιτική

Χωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 11:00 και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19:00.

Η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει την Τρίτη χωριστές συναντήσεις με τον Προέδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις των δυο πλευρών και να προωθήσει την σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Η Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία έφτασε στην Κύπρο το βράδυ της Κυριακής, θα συναντηθεί πρώτα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στην κατεχόμενη Λευκωσία, στις 11:00, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 19:00.

Τη Δευτέρα, η κ. Λουτ είχε σύσκεψη με τον ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που ασχολούνται με το Κυπριακό και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Την Τετάρτη αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο με προορισμό την Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, πότε θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button