Πολιτική

Ο Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Τρίτη, εν μέσω εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο

Στο Ισραήλ θα μετέβαινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η επίσκεψη του ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ, η οποία αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού. Μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα ταξίδευαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Άμυνας και ο υφυπουργός Τουρισμού.

Παρά την αναβολή της επίσκεψης του Προέδρου, η Κύπρος θα στείλει έναν αξιωματούχο στο Ισραήλ για να συζητηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως μετέδωσε το ημικρατικό κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, οι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογο του να συναντηθούν και αυτός ανταποκρίθηκε θετικά.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ισραήλ θα γίνει στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται στη χώρα για την πανδημία του κορωνοϊού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button