ΕκλογέςΠολιτική

Δεν δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2021 ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης

Ο πολιτικός, ο οποίος ταύτισε το όνομα του με τους Οικολόγους, αποχωρεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και ίσως από την ηγεσία του κινήματος.

Ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης αποκάλυψε την Πέμπτη ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2021, λέγοντας ότι «τέσσερις θητείες είναι αρκετές».

«Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχω επιχειρήσει να κάνω αυτή την έξοδο αλλά δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες» είπε ο κ. Περδίκης σε πρωινή εκπομπή του Σίγμα, εξηγώντας ότι τώρα υπάρχουν πρόσωπα τα οποία μπορούν να εκπροσωπήσουν σωστά και επάξια το Κίνημα. Ειδική αναφορά έκανε για τον βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος κατά τον κ. Περδίκη τυγχάνει ευρείας αποδοχής τόσο από την κοινωνία, όσο και από το Κίνημα.

Στις επερχόμενες εκλογές το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε το 2016. Όπως είπε ο κ. Περδίκης, το Κίνημα αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα επιδιώξει συνεργασία με άλλα πολιτικά κόμματα, παρά μόνο με ομάδες πολιτών. Μία πετυχημένη συνταγή κατά τον ίδιο, η οποία αύξησε το ποσοστό του Κινήματος. «Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα μέτωπο πολιτών, το οποίο είναι ενάντια στη κομματική δημοκρατία», είπε.

Η τελευταία συνεργασία του Κινήματος Οικολόγων με άλλο πολιτικό κόμμα ήταν με τη Συμμαχία Πολιτών στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 2019. Μία συνεργασία που δεν τελεσφόρησε, αφού τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να εκλέξουν Ευρωβουλευτή αλλά ούτε να διατηρήσουν τα προηγούμενα ποσοστά τους.

Ο Γιώργος Περδίκης, ο οποίος ηγείται του Κινήματος Οικολόγων τα τελευταία έξι χρόνια, αποκάλυψε επίσης ότι εισηγήθηκε αλλαγή της ηγεσίας του Κινήματος πριν από τις Βουλευτικές εκλογές του 2021. Παράλληλα διευκρίνισε ότι σε τέτοια περίπτωση δεν θα αποχωρήσει από την πολιτική. «Θα παραμείνω να βοηθήσω», είπε ο κ. Περδίκης, ένας από τους πολιτικούς που έχουν υποστηρίξει σφόδρα την οριζόντια ψηφοφορία αλλά και την αναστολή της εφαρμογής του 5G στην Κύπρο.

Show More

Giorgos Ioannides

Ο Γιώργος Ιωαννίδης γράφει για θέματα που αφορούν την πολιτική σε Κύπρο, Ελλάδα και ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button