Πολιτική

Νέος Γενικός Εισαγγελέας ο Γιώργος Σαββίδης, βοηθός ο Σάββας Αγγελίδης

Δύο, μέχρι σήμερα, υπουργούς διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, η οποία ήταν κενή εδώ και πέντε χρόνια.

Στη θέση του νέου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας διορίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο μέχρι σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης και στη θέση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020.

Ο Γιώργος Σαββίδης επελέγη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαδεχθεί τον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος συμπλήρωσε το όριο αφυπηρέτησης που είναι τα 68 έτη. «Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη μεγάλη τιμή διορισμού μου ως Γενικού Εισαγγελέα. Θα εργαστώ σκληρά για να ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών. Ευχαριστώ επίσης όλους και όλες για τις εγκάρδιες ευχές σας. Με τιμούν.», έγραψε ο κ. Σαββίδης σε ανάρτησή που έκανε στο Twitter.

Η θέση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα πλερώνεται μετά από πέντε χρόνια, αφού από τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε κενωθεί λόγω της απόφασης του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του.

Ο διορισμός και των δύο νυν υπουργών στην ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν ανάμεσα στις επιλογές που εξέταζε το Προεδρικό για τη διαδοχή Κληρίδη στην ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δημοσιεύσαμε πριν έξι μήνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προτείνει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση. «Λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα.», είπε ο κ. Κούσιος.

Σε ό,τι αφορά τους διάδοχους Σαββίδη και Αγγελίδη στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και Άμυνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Show More

Giorgos Ioannides

Ο Γιώργος Ιωαννίδης γράφει για θέματα που αφορούν την πολιτική σε Κύπρο, Ελλάδα και ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button