Πολιτική

Στο ‘Φιλοξενία’ μέχρι τον Μάιο 2021 η Βουλή

Το κόστος χρήσης του συνεδριακού κέντρου από τη Βουλή, για περίοδο 12 μηνών, θα καλυφθεί από το κράτος και όχι από τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ολομέλειας της Βουλής θα συνεχίσουν να διεξάγονται στο ιδιωτικό συνεδριακό κέντρο ‘Φιλοξενία’ μέχρι τον Μάιο του 2021.

Το συνεδριακό κέντρο είχε επιλεχθεί τον περασμένο Μάιο ως προσωρινή λύση για τις εργασίες της Βουλής, προκειμένου να τηρηθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση – δηλαδή 2 μέτρα απόσταση – ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Κάτι που κρίθηκε αδύνατο για το κτίριο της Βουλής.

Ένα περίπου μήνα μετά και παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα κρίνεται ως εξαιρετική από τους ειδικούς, τελικά αποφασίστηκε η παραμονή της Βουλής στο ‘Φιλοξενία’. Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθότι παραμένει αναγκαία η διατήρηση του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Μετά από ενημέρωσή μου από την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει τις εργασίες της εδώ, στο Συνεδριακό Κέντρο μέχρι τη διάλυσή της ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής λίγο πριν την έναρξη της ολομέλειας.

Το κόστος για τη χρήση του χώρου από τη Βουλή δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ο Φιλελεύθερος’ εκτιμάται ότι ανέρχεται γύρω στις 5.000 ευρώ την εβδομάδα. Αν υπολογίσουμε το εκτιμώμενο κόστος με την περίοδο 12 μηνών που θα παραμείνει η Βουλή στο συνεδριακό κέντρο, τότε το συνολικό κόστος θα ανέλθει γύρω στις 240.000 ευρώ.

Παρότι η βουλή διαθέτει δικά της κονδύλια, το ποσό αυτό κρίθηκε αναγκαίο να καλυφθεί από το κράτος.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η κάλυψη των εξόδων εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. «Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η Εκτελεστική Εξουσία θα καλύψει τα αναγκαία έξοδα» είπε.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button