ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς απαντά η Προεδρία για τη μη συμπερίληψη γυναικών στον ανασχηματισμό του Υπουργικού

Απάντηση στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τις αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση και ιδιαίτερα τη μη συμπερίληψη γυναικών στον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε τη Δευτέρα η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο ανασχηματισμός του Προέδρου Αναστασιάδη, περιλάμβανε την προσθήκη τεσσάρων νέων προσώπων, δύο ανακατατάξεις και μηδέν γυναίκες. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν για τη μη συμπερίληψη γυναικών στο υπουργικό ήταν αρκετά επικριτικές, ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, γίνεται λόγος για μη πραγματική εικόνα της κατάστασης, την οποία και επιθυμεί να αποκαταστήσει με διευκρινίσεις και δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τον λόγο που δεν υπήρξε προσθήκη γυναικείων προσώπων στον ανασχηματισμό του Υπουργικού, η Προεδρία ανέφερε πως «η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και των Επιτρόπων που διορίζει ο Πρόεδρος σε τομείς με ιδιαίτερο βάρος στην ενάσκηση πολιτικής, καθώς και των Ημικρατικών Οργανισμών, οι οποίοι επίσης αποτελούν κεντρικό βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας για τομείς και αρμοδιότητες που σε άλλα κράτη έχουν θέση Υπουργείων.».

Σημείωσε, πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχοντας ευαισθησία και δίνοντας βαρύτητα τόσο στην παρουσία νεότερων προσωπικοτήτων, για την εξασφάλιση δυναμισμού και μιας ηλικιακής ισορροπίας, αλλά και για την παρουσία γυναικών, έχει προχωρήσει σε επιλογές και διορισμούς κατά τρόπο που, εκτός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υφυπουργού Ναυτιλίας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως το 50% των Επιτρόπων  και το 36% του συνόλου των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών είναι γυναίκες.

Η Προεδρία αναφέρθηκε και στους μέσους όρους ηλικίας των διορισμένων μελών της διακυβέρνησης. Είπε ότι ο μέσος όρος των συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών είναι τα 47,5 έτη και του συνόλου των διορισμών του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργικού Συμβουλίου, τα 48 έτη.

«Η γενικότερη πολιτική του Προέδρου και της διακυβέρνησης και η βαρύτητα που δίνεται στο ρόλο των γυναικών και των νέων αντικατοπτρίζεται σε μια σειρά από πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν διαρκώς τα πράγματα στη χώρα μας.», κατέληξε η Προεδρία.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)