ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Που κρύβουν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές;

(OnlinEpikairotita) — Οι αριθμοί για τη συμμετοχή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών μιλούν από μόνοι τους, οπότε δύο είναι τα τινά: ή οι ομάδες τους κρύβουν για δικούς τους λόγους ή απλά είναι λιγότερο ικανοί. Διαλέγετε και παίρνετε!

Με μια μικρή έρευνα που κάναμε για τη συμμετοχή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών στο Πρωτάθλημα Κύπρου Α’ Κατηγορίας 2018/19 κατά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές βρήκαμε ότι μόλις το 20,43% των ποδοσφαιριστών που πήραν λεπτά συμμετοχής ήταν Κύπριοι.

Υπενθυμίζουμε ότι κάποιες ομάδες υπολείπονται αγώνων, αφού την 1η και της 2η αγωνιστική υπήρξαν αναβολές λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τριών ομάδων. Από τρεις αγώνες έχουν παίξει τέσσερις ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΕΝΠ, Ομόνοια, Πάφος), ενώ από δύο αγώνες έχουν δύο ομάδες (ΑΕΚ, Απόλλων).

Την 1η αγωνιστική διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες και σε σύνολο 110 ποδοσφαιριστών οι Κύπριοι που πήραν λεπτά συμμετοχής ήταν 27, εκ των οποίων οι 17 βρέθηκαν ως βασικοί στην ενδεκάδα της ομάδας τους, ενώ οι 10 μπήκαν ως αλλαγή.

Παρόμοια ήταν τα πράγματα και για την 2η αγωνιστική, όπου σε τέσσερις αγώνες και σε σύνολο 112 ποδοσφαιριστών οι Κύπριοι που αγωνίστηκαν ήταν μόλις 24 (οι 17 ως βασικοί και οι 7 ως αλλαγή).

Στην 3η και 4η αγωνιστική που είχαμε πλέον απαρτία στο πρωτάθλημα, από το σύνολο των 168 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν οι Κύπριοι ήταν 32 και 31, αντίστοιχα.

Στον πρώτο πίνακα βλέπετε τα στοιχεία που συλλέξαμε με τις συνολικές συμμετοχές των Κυπρίων στο πρωτάθλημα κατά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Cypriot First Division 2018-2019 - Symmetohes Kyprion
Οι συνολικές συμμετοχές Κυπρίων ποδοσφαιριστών από την 1η μέχρι την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κύπρου Α’ Κατηγορίας 2018/19. [Table Credits: ONLINEPIKAIROTITA]

Σε ότι αφορά τις ομάδες, τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής Κυπρίων μέχρι στιγμής είχαν η Αλκή Ορόκλινης και η Δόξα Κατωκοπιάς που έριξαν στον αγωνιστικό χώρο συνολικά 18 Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθεί η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 16, ο Ερμής Αραδίππου με 15, η Νέα Σαλαμίνα με 14 και έπεται η ΑΕΛ Λεμεσού με 11.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα δείχνουν απογοητευτικά για τους Κύπριους ποδοσφαιρστές, κυρίως στις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Μάλιστα, δύο από αυτές τις ομάδες (Ανόρθωση και Ομόνοια) κατά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές παρατάχθηκαν με ούτε και ένα Κύπριο.

Στον δεύτερο πίνακα βλέπετε τις συμμετοχές των Κυπρίων ποδοσφαιριστών ανά ομάδα.

Cypriot First Division 2018-2019 - Symmetohes Kyprion Ana Omada
Οι συμμετοχές Κυπρίων ποδοσφαιριστών ανά ομάδα, από την 1η μέχρι την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κύπρου Α’ Κατηγορίας 2018/19. [Table Credits: ONLINEPIKAIROTITA]

Αναμφίβολα, στην Κύπρο υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών μη Κύπριων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ανεβάζουν τόσο το επίπεδο της ομάδας τους, όσο και του πρωταθλήματος. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χαμηλά νούμερα συμμετοχής των Κυπρίων, την ώρα μάλιστα που δεκάδες χιλιάδες νέοι απασχολούνται ετησίως σε ακαδημίες των ομάδων.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)