(OnlinEpikairotita) — Το τρόπαιο του Mundial 2018 υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα στην Κύπρο το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που έφτασε το μεσημέρι στο νησί, στο πλαίσιο του 4ου FIFA World CupTrophy Tour.

Στο πλαίσιο του 4ου FIFA World CupTrophy Tour, το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Mundial) για το 2018 έφτασε σήμερα Παρασκευή (16/2) στην Κύπρο.

Η τελετή υποδοχής του τροπαίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επισήμων του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε και σήκωσε ψηλά το ανεκτίμητης αξίας έπαθλο. Σημειώνεται ότι το τρόπαιο μπορούν να αγγίξουν μόνο οι αρχηγοί κρατών και οι ποδοσφαιριστές που το έχουν κερδίσει.

(Photo credits: PIO) ΠτΔ – Τρόπαιο Κυπέλου FIFA, Παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, Λάρνακα, Κύπρος. 16/2/2018

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά και είπε: “Καλωσορίζω στην Κύπρο, λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή της σπουδαίας γιορτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, την 4η περιοδεία του FIFA WORLD CUP. Το βαρύτιμο αυθεντικό αυτό τρόπαιο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του αθλητισμού διεθνώς, έχει κατακτηθεί από παγκοσμίου φήμης εθνικές ομάδες και έχει περάσει από τα χέρια θρυλικών προπονητών και ποδοσφαιριστών, οι οποίοι με κυρίαρχο συναίσθημα την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον τόπο τους, αγωνίστηκαν με πάθος και αξιοπρέπεια για το εθνόσημο της φανέλας τους, κοσμώντας την ποδοσφαιρική ζωή και εκπροσώπηση της χώρας τους με το ταλέντο, το ήθος  και την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο”.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως “το τρόπαιο συμβολίζει τη δύναμη της νίκης και την οικουμενικότητα του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ανάγεται σε ένα σύμβολο αριστείας, που επιτυγχάνεται με αποφασιστικότητα, πειθαρχία και αφοσίωση. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, είναι που θεωρώ την επιλογή της Κύπρου ανάμεσα στις 50 χώρες από έξι ηπείρους, στις οποίες θα μεταφερθεί και θα φιλοξενηθεί το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς “την εταιρεία Αδερφοί Λανίτη και την Coca-Cola, για την επιτυχία της να εξασφαλίσει την έλευση του τροπαίου και από τη δική μας πατρίδα. Τέτοιες εκδηλώσεις ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου γύρω από το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί μία εκπληκτική δυναμική και οι ποδοσφαιριστές συχνά αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία μας, υποδεικνύουν το χρέος των ποδοσφαιριστών να αποτελούν με το παράδειγμα τους εκείνα τα πρότυπα που προάγουν την ευγενική άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, το ήθος και την αξιοπρέπεια”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σήμερα δίνεται η “μοναδική ευκαιρία σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και λάτρεις του ποδοσφαίρου να μοιραστούν στιγμές απόλυτης χαρά και ευτυχίας, εκπληρώνοντας το όνειρό τους να  δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με το ιστορικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου”.

Ταυτόχρονα συνεχάρη τους εμπνευστές, τους διοργανωτές και τους κύριους συνεισφορείς σε αυτή τη μεγάλη προσφορά και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία.

Ο Βαγγέλης Μόσχος, Διευθυντής της Α/φοί Λανίτη Λτδ σε χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι “σήμερα καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 4ο FIFA World Cup Trophy Tour”, προσθέτοντας πως “είναι μεγάλη μας τιμή η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σ’αυτή τη μοναδική για μας στιγμή”.

Ανέφερε ακόμα ότι “ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του αθλητισμού παγκοσμίως και ιδίως σε όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο, ένα έπαθλο ανεκτίμητης αξίας, το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA μπορούν να το αγγίξουν και να το κρατήσουν μόνο Πρόεδροι κρατών και νικητές του Κυπέλλου FIFA. Η Κύπρος έχει επιλεγεί μαζί με άλλες 50 χώρες να φιλοξενήσει το τρόπαιο στη διεθνή του διαδρομή με τελικό του προορισμό στη Ρωσία το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, “το τρόπαιο θα βρίσκεται το μεσημέρι στο γήπεδο ΓΣΠ δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία στους φίλους του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη τη Κύπρο να έρθουν κοντά στο αυθεντικό τρόπαιο που θα απονεμηθεί στην νικήτρια ομάδα. Ως μακροχρόνιος υποστηρικτής του ποδοσφαίρου, η Coca-Cola συνοδεύει τo 4ο FIFA World Cup Trophy Tour σε ένα ακόμα απίστευτο ταξίδι που ενώνει διαφορετικές χώρες, διαφορετικές κουλτούρες και μοιράζει το μήνυμα της αισιοδοξίας αλλά και τις αξίες του αθλητισμού”.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ανθούλλης Μυλωνάς ανέφερε πως “η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την Κύπρο και για το ποδόσφαιρο, αφού έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη χώρα μας το πλέον αναγνωρίσιμο τρόπαιο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού”.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη χαρά της ΚΟΠ “γιατί για πρώτη φορά οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το βαρύτιμο τρόπαιο. Το ποδόσφαιρο είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο και είμαι σίγουρος ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλουν ακόμα περισσότερο στην διαρκή προσπάθεια για προώθηση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας”.

Εξάλλου ο Διεθνής Εκπρόσωπος της FIFA Lucas Rachow εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη παρουσία του στην Κύπρο και ευχαρίστησε εκ μέρους της  FIFA και της Coca-Cola “την Κυβέρνηση της Κύπρου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την φιλοξενία μας εδώ και της θερμής υποδοχής την οποία λάβαμε”.

Πρόσθεσε ότι “σήμερα ο κόσμος στην Κύπρο θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να δει προσωπικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA. Είναι ένα όνειρο που πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν, να υψώσουν δηλαδή αυτό το τρόπαιο και ελπίζουμε ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε τη νεολαία στην Κύπρο να ονειρευτεί ότι κάποια μέρα μπορεί να κερδίσει αυτό το τρόπαιο”.

Copyright © 2018 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.