Πολιτική

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Σουλτάνου του Ομάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπέγραψε την Τρίτη το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία του Ομάν για τον θάνατο του Σουλτάνου της, Qaboos bin Said al Said.

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Σουλτάνου του Ομάν, μια χώρα με την οποία διατηρούμε φιλικότατες σχέσεις όπως και με τις υπόλοιπες χώρες του αραβικού κόσμου», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην πρεσβεία.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε πως είναι με βαθιά θλίψη που έλαβε τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της Α.Μ. Σουλτάνου Qaboos bin Said, «ενός σοφού και μετριοπαθούς ηγέτη, πατριώτη με μοναδικό όραμα και μια εξέχουσα φωνή για την ειρήνη, τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση».

«Ο Σουλτάνος Qaboos αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη και την ευημερία του Ομάν και του λαού του, διαμορφώνοντας το Ομάν σε ένα σύγχρονο και ευήμερο κράτος, και εργαζόμενος άοκνα για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και πέραν αυτής», έγραψε περαιτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «υπό την εμπνευσμένη και με όραμα ηγεσία του, το Ομάν κατέστη μια ειρηνική και προοδευτική χώρα, κερδίζοντας τον σεβασμό του λαού του Ομάν και όλου του κόσμου».

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Κυπριακού λαού θερμά συλλυπητήρια προς τη βασιλική οικογένεια, την Κυβέρνηση και τον λαό του Ομάν.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close