Πολιτική

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από Μέρκελ να διαβιβάσει μήνυμα στον Ερντογάν για ΑΟΖ

Τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει της μετάβασής της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε την Πέμπτη από την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το αίτημά του Προέδρου Αναστασιάδη έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, με την Καγκελάριο Μέρκελ, ενόψει της μετάβασής της στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη και παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close